Swiss

Swiss Exchange Logo - Swiss Everywhere

Tinder borjar med ”catfish”-verifiering – vill forharska bot gallande skojare

Tinder borjar med ”catfish”-verifiering – vill forharska bot gallande skojare

Ar du skakis forut att personen du matchat med kungen Tinder inte ar den hen utger sig pro att besta? Nu infor varldens storsta dejtingapp en ny funktion, som amna hjalpa anvandare att ej rasa for en sa kallad ”catfish”.

Julia Caesar

Sedan lanseringen 2012 har Tinder vaxt till att bli en av varldens mest hantera dejtingplattformar. Bakom appen star Match Group, som aven ager dejtingplattformarna PlentyOfFish, OkCupid and Hinge.

I Sverige ar appen framfor allting stor i de yngre aldrarna – 27 procent fran aldersgruppen 15-25 ar ha anvant Tinder under 2018, enligt Internetstiftelsen.

Tinder pro samman dejtingsugna folk genom att bevilja de svepa antingen hoger eller vanster pa varandra. Sveper bada at hoger blir det en matchning, och en pratstund kan startas.

Men alla moten slutar inte positivt. Ett fran problemen man kampar med ar sa kallad ”catfishing”, ett begrepp for manniskor som utger sig forut att besta nagon annan pa natet.

Med det nya systemet maste dejtingsugna Tinderanvandare forst plocka en selfie som stammer overens med en pose som visas i en annan bild. De tva bilderna granskas sedan av Tinder, som om godkanda verifierar anvandaren med ett blatt etikett – likt det som finns pa vissa Instagramkonton. Det i sin tur ger andra Tinderanvandare en indikation ifall personens trovardighet. Verifieringen ar alltsa ej ett krav for att forbruka Tinder.

Tanken ar att AI-teknik ska vard kontrollen av bilderna, men an sa lange kommer det att goras manuellt fran folk.

Tinder uppges ha 5,7 miljoner betalande konsument globalt, och rullar forst ut funktionen i USA. Om och i sa fall nar det kommer att erbjudas globalt ar oklart.

Den nya tekniken amna ge Tinderanvandare opportunitet att spara information ifall personen man ska motas och var det amna intraffa. Om nagot skulle ske under dejten kan personen sedan publicera gallande en ”panikknapp”, som skickar informationen till raddningstjanst.

Amnen att skugga

  • Tinder Iaktta

Sa kan ramverket FinOps skapa affarstillvaxt

– FinOps ar en organisatorisk och kulturell forflyttning dar vi jobbar med att atnjuta forbund samspelet mellan finans, operations, DevOps och all affarsenheter och tekniker, sager Lisbeth Vigermyr, vd forut SoftwareOne Sweden.

De senaste aren har utvecklingen och anvandandet av cloudtjanster gatt positiv i en ilsken tempo. Forut att sloka med i kapplopningen ar molnet idag fundamentalt forut alla foretag, med effekten att helt andra affarsmodeller uppstatt. Kostnaderna forut molntjanster okar exponentiellt och pa SoftwareOne ser man att marknaden inneha mognat pro att ta upp konversationen runtom vilka arbetssatt som kan ge for battre.

Det har ar FinOps

Manga antaga felaktigt att FinOps ar en forkortning fran Financial Operations, men det stammer ej, fortydligar Lisbeth Vigermyr. I sjalva verket ar FinOps ett ramverk och arbetssatt som hjalper naringsverksamhet att plocka kostnadskontroll och samtidigt anordna sig sallskap forut kommande innovation. Finans, affarsenheter, utvecklare, it-enheter och HR samarbetar for att ringa ut maximalt fran sin cloudkostnad kungen ett datadrivet satt och vid ratt tillfalle.

– Vi ser ett okat behov av att atnjuta handtag med arbetssatt och best practice for att plocka kontroll ovanfor och inse forsvinna cloudkostnader – och hur den informationen sedan kan anvandas pro att klara foretagsmalen och bedriva ny innovation. Enar ar FinOps helt ratt vag att skrida, forklarar Lisbeth Vigermyr.

De storsta utmaningarna med Cloud

Enligt undersokningar gjorda av FinOps Foundation ar de storsta utmaningarna med Cloud att kunna prognostisera kostnader, att kostoptimera losningar och att samverka datadrivet.

kissbrides.com prova den här webbplatsen

– massa fragar sig hur man amna kunna lagga en budget gallande nagot sa flytande som cloudtjanster. Utmaningen ligger i att inforskaffa och innovera i molnet pa ett strukturerat satt som tillika inkluderar ekonomistyrning, anser Lisbeth Vigermyr.

SoftwareOne ar idag en fran varldens storsta FinOps-partners och certifierade som FinOps MSP och som FinOps Platform. I ett typiskt uppgift hjalper de organisationen att plocka fram en strategisk riktning och tillsyn. I Genom att precisera en klokt beraknande for att optimera molnkostnader halls kostnaderna inom en fordefinierad barriar ovan en bestamd skede.

– Vi sakerstaller att foretagets molnarkitektur ar fit for purpose och forser ledningen med strategisk riktning och avancerade rapporter. Vidare faciliterar vi workshops och utbildningar for kulturell forandring med FinOps ramverk, berattar Lisbeth Vigermyr och avslutar:

– Som kund ar det aldrig pro sent eller pro bittida att begynna med FinOps – det ar som med vilken traning som helst – aldrig pro sent och kan darutover radda manga kostsamma kvartalsslut.

Om SoftwareOne

SoftwareOne ar en dominerande global mjukvaru- och molnlosningsleverantor som utvecklar hur organisationer bygger, koper och managerar i molnet. Genom att mildra kunder att migrering och modernisera deras sysselsattning och applikationer – och samtidigt att navigera och optimera de forandringar som sker for mjukvaru- och molnlosningar – maximerar SoftwareOne vardet fran teknologi. Foretagets 8,900 anstallda levererar en portfolj fran 7,500 mjukvaru-varumarken med salj- och leveranskapacitet i 90 lander. Med huvudkontor i Schweiz ar SoftwareOne listade gallande ”SIX Swiss Exchange” under symbolen SWON.